Uitvaartverzekering

Rondom uitvaartverzekeringen bestaan veel misverstanden en onduidelijkheden. Bij veel mensen leeft de gedachte dat, wanneer zij een uitvaartverzekering afgesloten hebben, ook verplicht zijn om de uitvaart te laten verzorgen door de desbetreffende organisatie. Dit is in alle gevallen niet verplicht en is het mogelijk om een uitvaartverzorging te kiezen die bij uw wensen past. Compagner Begrafeniszorg wil graag meer duidelijkheid geven over de mogelijkheden en valkuilen van uitvaartverzekeringen. Daar leest u hieronder meer over.

Keuzevrijheid bij uitvaartverzekeringen

Bij alle polissen heeft u keuzevrijheid in wie de uitvaart verzorgt, en  heeft dit eerder voordelen dan nadelen op financieel gebied, als ook in praktische zin. Veel uitvaartverzekeraars geven aan dat de klant korting krijgt als zij ook de uitvaart door deze partij laten verzorgen. Deze korting vervalt als men een andere uitvaartondernemer kiest. Deze stelling klopt enerzijds wel, maar de desbetreffende verzekeraar is vaak veel duurder dan een zelfstandige begrafenisondernemer met de uitvoering van de uitvaart. Daarmee valt de korting van de uitvaartverzekering  in het niet bij de lagere prijs van de lokale ondernemer. Doordat de zelfstandige begrafenisondernemer lagere bedrijfskosten heeft, geeft dat een lagere eind nota en is voordeliger voor de nabestaanden.

Soorten uitvaartverzekeringen

Globaal gesproken zijn er twee soorten uitvaartverzekeringen: de kapitaalverzekering en de naturaverzekering. Deze lichten wij u graag verder uit.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering wordt er van tevoren een bedrag vastgesteld dat wordt uitgekeerd bij overlijden. Dit bedrag staat vast en is ongeacht wie de uitvaart gaat verzorgen. Als u kiest voor Compagner Begrafeniszorg, zorgen wij voor de afhandeling met de verzekeraar. De nota wordt ingediend bij de verzekeraar. Als het bedrag te laag is, zal er bijbetaald moeten worden. Als er geld overblijft, wordt het resterende bedrag aan u uitgekeerd.

Naturaverzekering

Een naturaverzekering is een verzekering voor diensten die van tevoren zijn vastgesteld. In de polis staat vermeld welke kosten vergoed worden bij overlijden, zoals rouwvervoer, dragers, rouwkaarten en huur van een kerk. Het lijkt erop dat alles wordt betaald en dat er geen bijbetaling nodig is. Maar in de praktijk blijkt dat vaak niet het geval te zijn. Er moeten vaak toch kosten worden bijbetaald omdat er diensten zijn verleend die niet in de polis staat vermeld. 

Begrafenis passend bij uw wensen

Als u een nette en stijlvolle begrafenis voor ogen hebt, is het belangrijk om vooraf te informeren bij Compagner Begrafeniszorg. Wij hebben veel ervaring met mensen die een uitvaartverzekering hebben afgesloten en toch ons de uitvaart hebben toevertrouwd. Bij ons kunt u rekenen op persoonlijke aandacht en een uitvaart die past bij uw wensen én budget. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en om de mogelijkheden persoonlijk te bespreken.