Uitvaartverzekering

Rondom uitvaartverzekeringen bestaan veel misverstanden en onduidelijkheden. Bij veel mensen leeft de gedachte dat wanneer zij een uitvaartverzekering afgesloten hebben, ook verplicht zijn om de uitvaart te laten verzorgen door de desbetreffende organisatie. Dit is in veel gevallen niet verplicht en is het mogelijk om een uitvaartverzorging te kiezen die bij uw wensen past. Compagner Begrafeniszorg wil graag meer duidelijkheid geven over de mogelijkheden en valkuilen van een uitvaartverzekering. Daar leest u hieronder meer over.

Keuzevrijheid bij uitvaartverzekeringen

Bij alle kapitaal uitvaartverzekeringen, of sommen polissen, heeft u keuzevrijheid in wie de uitvaart verzorgt, en  heeft dit vaker voordelen dan nadelen op financieel gebied, als ook in praktische zin. Veel uitvaartverzekeraars geven aan dat de klant korting krijgt als ook de uitvaart door deze partij verzorgt word. Deze korting vervalt als men een andere uitvaartondernemer kiest. Deze stelling klopt enerzijds wel, maar de desbetreffende verzekeraar is vaak duurder dan een zelfstandige begrafenisondernemer met de uitvoering van de uitvaart. Daarmee valt de korting van de uitvaartverzekering  in het niet, bij de lagere prijs van de zelfstandige ondernemer. Doordat deze begrafenisondernemer lagere bedrijfskosten heeft, geeft dat een lagere eind nota en is voordeliger voor de nabestaanden. Wat belangrijker is dan de financiële kant, is een begrafenis waar u later met een goed gevoel op terug mag zien.

Soorten uitvaartverzekeringen

Globaal gesproken zijn er twee soorten uitvaartverzekeringen: de kapitaalverzekering en de naturaverzekering. Deze lichten wij graag verder toe.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering [ meest voorkomend] wordt er van tevoren een bedrag vastgesteld dat wordt uitgekeerd bij overlijden. Dit bedrag staat vast en is ongeacht wie de uitvaart gaat verzorgen. Als u kiest voor Compagner Begrafeniszorg, zorgen wij voor de afhandeling met de verzekeraar. De nota wordt ingediend bij de verzekeraar. Als het bedrag te laag is, zal er bijbetaald moeten worden. Als er geld overblijft, wordt het resterende bedrag aan u uitgekeerd.

Naturaverzekering

Een naturaverzekering is een verzekering voor diensten die van tevoren zijn vastgesteld. De verzekeraar gaat ervan uit dat de uitvaart ook door hun, of hun partners, verzorgd gaat worden. In de polis staat vermeld welke kosten vergoed worden bij overlijden, zoals rouwvervoer, dragers, rouwkaarten, huur van een kerk ,etc. Ook bij een natura verzekering kan Compagner Begrafenisverzorging de uitvaart voor u uitvoeren. De verzekeraar stelt dan een bedrag vast, wat evenredig is met de door hun geboden diensten. Informeer, vrijblijvend, bij ons wat wij voor u kunnen betekenen als u nu of binnenkort een uitvaart moet regelen.

Begrafenis passend bij uw wensen

Als u een nette en stijlvolle begrafenis voor ogen hebt, is het belangrijk om vooraf te informeren bij Compagner Begrafeniszorg. Wij hebben ervaring met mensen die een uitvaartverzekering hebben afgesloten en toch ons de uitvaart hebben toevertrouwd. Bij ons kunt u rekenen op persoonlijke aandacht en een uitvaart die past bij uw wensen én budget. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en om de mogelijkheden persoonlijk te bespreken.