Wat te doen bij overlijden?

Wanneer er iemand overleden is in uw familie, brengt u eerst de huisarts hiervan in kennis. De huisarts zal zo spoedig mogelijk komen en het overlijden vaststellen. Hij geeft de benodigde formulieren af die u zorgvuldig moet bewaren en aan de begrafenisverzorging mee moet geven. Met deze formulieren kan de overlijdensaangifte worden gedaan in de gemeente waar het overlijden heeft plaatsgevonden. Bij een overlijden in zorginstelling of ziekenhuis, word door deze instelling de schouwarts voor u geregeld, u hoeft dan zelf geen huisarts meer in kennis te stellen van het overlijden

Vervolgens stelt u Begrafenisverzorging K. Compagner in kennis van het overlijden. Wij zullen u telefonisch al enkele vragen stellen wat uw wensen zijn ten aanzien van verzorging en begrafenis.

U mag natuurlijk ook direct contact met ons opnemen. Wij zijn dag en nacht bereikbaar onder telefoon nummer 06 306 572 20 of 0522 465160 

Wij staan graag voor uw klaar om u te helpen.

Klaar leggen

Het is voor familie en Begrafenisverzorging fijn als u enkele zaken al vast klaar legt . Zo voorkomt u dat u opeens overvallen wordt met vragen. De volgende formulieren en  benodigdheden kunt u al vast klaar leggen:

  • Het laatste wensenboekje (indien aanwezig)
  • Kleding voor de overledene
  • Identiteitsbewijs
  • Huwelijksboekje
  • Verzekeringspolis

Verzorging van de overledene

De verzorging van de overledene vinden wij heel belangrijk. Allereerst wordt de overledene gewassen en aangekleed. Dit kan door ons geheel verzorgd worden, maar ook in samenwerking met een familielid.

Daarna zal de overledene in de kist gelegd worden, ook dan mag een familielid helpen. Mocht u deze taak geheel aan ons toevertrouwen, dan zullen wij u er zoveel mogelijk bij betrekken .

Op deze manier kunt u passend afscheid nemen en geven wij u steun in de rouwverwerking.

Opbaring

De opbaring gebeurd vaak thuis. Middels onze kistkoeling en mobiele airco‚Äôs is het mogelijk om iemand thuis op te baren. Het voordeel hiervan is dat u op elk gewenst moment bij uw overledene kunt kijken en bezoek in uw eigen omgeving kunt ontvangen. Op deze manier kunt u in uw eigen vertrouwde plaats  afscheid nemen van de overledene.

In bepaalde gevallen is thuis opbaring niet mogelijk en dient er uitgeweken te worden naar een rouwcentrum bij u in de buurt. Wij helpen u daarbij om een passend centrum te vinden , en met de verzorging en de opbaring aldaar. Ook in een rouwcentrum is het mogelijk om op elk gewenst tijd van de dag bij uw dierbare te kijken

Wij  bespreken uw wensen en geven u daar een passend advies in.